Sig farvel til bumser og uren hud

23 december 2019 Cecilie Mortensen
Sig farvel til bumser og uren hud

Hvis du også er en af dem der døjer med uren hud eller fedtet hud, som har prøvet diverse produkter, er der stadig håb forude. Det er meget normalt, at ens hud kan være irriteret eller kan have gener for mange. Det vigtigste er dog at finde frem til, hvad der ligger til grund for at din hud slår ud. Det kan enten være, hvis du har en dårlig hygiejne, det kan også være hvis du har en allergi over den dagcreme eller andet. For nogle kan uren hud eller irriteret hud også opstår, hvis du enten spiser “forkert” eller er stresset. Det er meget normalt, at de fleste oplever stress på kroppen. Det kan enten opstå på arbejdet, hvor der er travlt eller du sætter et større pres på dine egne skuldre i forhold til opgaver og udfordringer du står over for. 

Hvis du er teenager er det f.eks. helt normalt at have en uren hud. Der sker nogle markant hormonelle forandringer i kroppen, der som naturlig bivirkning slår ud med bumser eller en mere irriteret hud.

 

Hvordan behandler du bumser og andre urenheder?

Hvis du døjer med uren hud eller en irriteret hud, kan du som start overveje, at rense din hud hver morgen og aften. Herudover kan du overveje at bruge en dagcreme og shampoo der ikke indeholder parfume, parabene eller tilsætningsstoffer. Der er naturligvis kommet mange produkter på markedet, som kan være med til at forebygge eller forhindre uren hud. Den mest effektive behandling er dog at opsøge en kosmetolog. Her kan du blive undersøgt for din hudtype og hvad der evt. skyldes at din hud slår ud. Her kan du også få den nødvendige behandling, for at du får en sund og flot hud igen. Vi anbefaler derfor at du finder en professionel og faglig kompetent kosmetolog.

Flere Nyheder