Sådan vælger du den rette vuggestue til dit barn

23 december 2019 Cecilie Mortensen
Sådan vælger du den rette vuggestue til dit barn

Når du som forældre er ved at have brugt jeres barsel, og I dermed har brug for at finde en løsning på, hvordan I kan få hverdagen til at hænge sammen med arbejde og pasning af baby, er der flere muligheden. Den mest ideelle og optimal løsning er at finde pasning hos en vuggestue eller børnehave alt efter, hvor gammel barnet er. Man siger at som tommelfingerregel er det muligt at komme ind i en vuggestue allerede efter 7 måneder. Hvis du derfor ønsker at få professionel pasning af dit barn i en tryg og omsorgsfuld vuggestue, er det med at være ude i god tid. Du har som udgangspunkt mulighed for at søge frit efter de tilgængelige vuggestuer og børnehavner, der måtte være i netop din kommune. Her kan du søge på de lokale daginstitutioner for at læse nærmere om, hvad de lægger vægt på. Hvis det lyder interessant, kan du naturligvis ringe og booke en tid til en fremvisning. Her bliver du fulgt rundt af lederen af vuggestuen. Du kan dermed danne dig et indtryk af, hvad dit barn bliver en del af. Det gælder både de andre børn, pædagogerne og ikke mindst omgivelserne. 

Hvilken daginstitution skal jeg vælge?

Som forældre er kun det bedste godt nok for ens barn. En god måde at vurdere, hvad der er vigtigt for jeres barn og for jer som forældre, er at lave et overblik over jeres kriterier og krav. Det kan først og fremmest være om I ønsker at jeres barn skal passes i en mindre vuggestue, eller i en større daginstitution, hvor der er mulighed for at komme i vuggestue og direkte i børnehave bagefter det samme sted. 

Hvis du f.eks. ønsker at dit barn skal gå i en vuggestue i Vejle, hvor der er fokus på leg i den frie natur, har vi her fundet den helt ideelle vuggestue til dig. 

Flere Nyheder