Lyt til lydbøger, og få din læselyst igen

29 juni 2019 Astrid Pedersen
Lyt til lydbøger, og få din læselyst igen

Får du ikke læst alle de bøger, du egentlig gerne ville? Har du for travlt i hverdagen, er du for meget på farten – eller er du simpelt hen så træt, når du kommer hjem fra job, at du dårligt kan holde øjnene åbne, endsige fokusere på bogstaver og sætninger?

Så er du ikke alene. Mange førhen inkarnerede læseheste og bogorme lægger bøgerne på hylden – så at sige – når hverdagen begynder at stramme, eller alderen begynder at trykke. Dette betyder dog ikke, at læselysten fortager sig, blot at evnen til at fordybe sig i en god bog til tiden må vige for daglige gøremål.

Lydbøger – når du vil have de gode læse oplevelser tilbage

Det er rigtig ærgerligt at gå glip af alle de gode bøger, man ville ønske man kunne læse. Men for mange af os er det desværre realiteten. En travl hverdag med et krævende job, som tvinger os til at tilbringe mange timer foran en computer skærm hver dag, kan gøre både hjerne og øjne så trætte, at det nødvendige samarbejde mellem de to falder i effektivitet ved dagens slutning. Man kan, med andre ord, ikke koncentrere sig om at læse. Og så kommer man ikke langt, selv om man sætter sig det for.

En mulig løsning på problemet hedder lydbøger. Lydbøger var før i tiden forbeholdt mennesker med et syns handikap eller ordblindhed, men med internettets mellemkomst har lydbøger vundet stor udbredelse – også blandt mennesker med normalt syn.

Den store fordel ved de nye, digitale lydbøger er, at de kan hentes til mobile enheder så som tablets eller smartphones, og ikke skal afspilles på en kassette båndoptager. Således kan du have dine lydbøger med dig alle steder, og for eksempel lytte til en god lydbog i toget eller i bilen, mens du pendler.

Du finder et stort og velassorteret udvalg af lydbøger på dansk hos politikenbooks.dk

Flere nyheder