Hvad kan du bruge som nødløsning for anker og fortøjning?

06 oktober 2020 Anders Lundtang Hansen

Det er ganske klart, at når du skal have styr på ting som anker og fortøjning i forbindelse med din båd, om det så er til kommerciel art eller blot din egen til fornøjelse, så er det vigtigt altid at bruge det rette udstyr.

Dette angår blandt andet anker og fortøjning, og her skal man vælge det rette, hvor det blandt andet kan anbefales at se nærmere på: https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/7-anker-amp-fortoejning-/ 

Faktisk er det et af de områder, som man ikke skal slække på udstyret og kvaliteten derved, hvorfor du altid bør vælge det bedste i den ombæring, og så kan du vælge noget af mindre bedre kvalitet på andre områder, hvis det ikke er lige så essentielt.

Dog kan man godt ende i nogle situationer, hvor der ikke er andet at gøre, end at man må finde på en nødløsning til sådan noget som anker og fortøjning.

Det ser vi nærmere på her.

Når du ikke har det rette anker eller fortøjningsmuligheder

Som udgangspunkt bør man jo altid have det bedste udstyr med sig af den slags, når man sejler ud eller skal ligge til kaj, men det kan jo ske, at der sker et uheld undervejs på sejladsen, hvorfor man måske ender med at miste ens anker på havets bund, eller fortøjningerne knækker.

Den slags bør ikke ske med det gode udstyr, vi har henvist til, men er uheldet alligevel ude, så er det med at tænke kreativt.

Man kan jo have noget reb liggende, som man kan fortøje med, for man bør altid have reserveudstyr af den slags, men ellers kan man bruge noget sekunda-reb, mens man iler hen til en forretning eller andre i havnen, man kan låne eller købe udstyr af.

Angående et anker har man måske ikke lige noget tungt liggende at kaste overbord, som der er et reb i, men hvis der ikke er andet for, så er det det, man må gøre.

Flere Nyheder