Hjælp til at vælge den rette vuggestue og børnehave

20 december 2019 Cecilie Mortensen
Hjælp til at vælge den rette vuggestue og børnehave

Vi er så privilegeret i Danmark, at vi har indrettet vores samfund efter at kunne gå på barsel, når vi får børn. Det giver os mulighed for som forældre at kunne komme tættere på vores børn og skabe en god start. Det kan for mange være en stor forandring i livet og dermed en stor opgave, når de får deres første barn. Man ved derfor sjældent hvad man går ind til, hvorfor det er rart at tage sig barsel til at mærke efter. 

Der kommer dog på et tidspunkt, hvor det er nødvendigt at sende sit barn i vuggestue eller børnehave. Her er op til forældrene at finde et sted, de tror deres barn får den bedst mulige pasning og omgivelser. Der er flere vuggestuer og børnehaver rundt omkring i landet, hvorfor der oftest også vil være flere at vælge imellem i den kommune du bor i. Her kan du vælge om dit barn skal i en offentlig vuggestue eller passes af en privat dagpleje. Du kan som udgangspunkt blive skrevet op med mulighed for at vælge tre ønsker på ventelisten. Her vil det være op til kommunen at vælge efter din adresse og de pladser der er ledige i den enkelte vuggestue og børnehave. 

Her kan du læse andre artikler om sport og børn.

Hvilken børnehave eller vuggestue skal du vælge?

Da der er mange muligheder at vælge imellem, er det en god ide at undersøge de enkelte vuggestuer og børnehaver der enten er tæt på din bopæl eller på vejen til arbejde. Det kan gøre logistikken nemmere, da du kan aflevere dit barn inden du kører på arbejde og hente det igen, når du er på vej hjem fra arbejde. Når du har nogle udvalgte vuggestuer eller børnehaver du har en god fornemmelse med, kan du med fordel booke en tid for at besøge dem. Her kan du stille relevante spørgsmål og mærke den atmosfære og omgivelser der er. Her kan du blandt andet læse en børnehave med fri adgang til naturen

Flere Nyheder