Hjælp din skønhed på vej med tre enkle tricks

07 december 2019 Astrid Pedersen
Hjælp din skønhed på vej med tre enkle tricks

Få masser af vand – for hudens skyld

Huden har brug for fugtpleje. Måske bruger du allerede en god fugtigheds creme, som holder huden smidig og blød. Men huden har også brug for fugt indefra. Huden er det første, som afslører tegn på dehydrering i kroppen.

Hvis du ikke får væske nok, vil huden blive tør, læderagtig og miste sin elasticitet. Dette betyder, at huden vil begynde at hænge, og vil få en tendens til at danne rynker, cirkulationen i hudens overflade vil samtidig mindskes, således at din teint bliver uensartet – og du kan få tendens til uren hud.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at opretholde en fornuftig væske balance. Du må selvfølgelig ikke overdrive dit indtag af vand, da du derved skyller vigtige salte, mineraler og sporstoffer ud af dit system. Som hovedregel bør du drikke et glas vand i timen, mens du er vågen – gerne tilsat et skvæt friskpresset citronsaft, som giver vandet smag, og som tilføjer det sunde C vitamin.

Få de rette vitaminer og mineraler

Har du tendens til tør og skællende hud, negle, som let flækker, og hår som spalter og måske lige frem falder ud i totter? Så er der meget, der tyder på, at du er i underskud af mineraler så som silicium eller zink – og at du mangler vitaminer som A, C, D og E. du bør i så vidt muligt omfang få disse næringsstoffer ind gennem en vel tilrettelagt diæt med masser af grove grøntsager. Men du kan også hjælpe den gode balance på vej med kost tilskud, som dog ikke må erstatte en sund og varieret kost. Og så er en skønhedsbehandling i ny og næ en ganske fornuftig investering!

Få den rette mængde søvn

En god og uforstyrret nattesøvn er vigtigt for såvel dit fysiske som for dit mentale velbefindende – og for din skønhed. Mangel på søvn kan medføre træt og grå hud, poser under øjnene, og hængende mundvige. Det er jo ikke for ingenting, at det hedder skønhedssøvn!

Få flere skønheds tips på senestemode.dk

Flere Nyheder