Få dit beskadigede trægulv flot igen med en effektiv gulvafhøvling i Vejle

06 maj 2019 Astrid Pedersen
Få dit beskadigede trægulv flot igen med en effektiv gulvafhøvling i Vejle

Er du i gang med en omfattende renovering af dit nye hjem – og har du været så heldig at finde et sundt og intakt trægulv under et lag af linoleum? Så er det næsten 10% sikkert, at dette trægulv først bliver rigtig flot, når du får foretaget en gulvafhøvling.

Den lim, som holder linoleum fast på træværkets overflade, lader sig nemlig ikke uden videre fjerne ved en gulvafslibning. Og du vil kunne opnå langt flottere resultater med en grundig gulvafhøvling, især hvis den er udført af en faglært og dygtig håndværker.

Hvorfor skal en gulvafhøvling foretages af en professionel gulvmand?

Det er ikke uden risici selv at foretage en gulvafhøvling. Faktisk kan det på ingen måde anbefales selv at kaste sig ud i denne opgave – der skal en fagmand til. En maskine til gulvafhøvling er en del mere omstændelig at betjene, end en maskine til gulvafslibning. Maskinen er forsynet med en valse, på hvilken små – og meget skarpe – kniv lignende skær er monteret.

Ved en gulvafhøvling skrælles det øverste lag af træværket, i modsætning til ved en gulvafslibning, hvor gulvet på skånsom vis slibes ved hjælp af sandpapir. Derfor kan du risikere at udrette store og alvorlige skader på dit trægulv, hvis du selv forsøger dig med en gulvafhøvling. Og af samme grund kan det kun anbefales, at du allierer dig med en dygtig og rutineret gulvmand, når dit gulv trænger til en gulvafhøvling.

Hvad sker der ved en professionel gulvafhøvling?

Først vil din gulvmand vurdere, om trægulvet overhovedet kan holde til en gulvafhøvling – eller om du er bedst tjent med at lægge ny belægning på. I tilfælde af, at trægulvet kan tåle en gulvafhøvling, vil denne blive udført på den mest skånsomme vis uden at høvle mere af end højst nødvendigt. Efterfølgende vil gulvet blive slebet og behandlet med en efterbehandling efter dit valg.

Find din gulvmand, og få et tilbud på en gulvafhøvling, hos gkservice.dk

Flere nyheder