Du kan forhindre smitte ved at anvende mundbind

03 august 2020 Astrid Pedersen

Når en influenza eller forkølelsesepidemi spreder sig i befolkningen, skyldes det, at disse virusinfektioner er utroligt smitsomme. Dette betyder, at der ikke skal særligt meget til for at rage sig en snue eller en influenza til, som kan lægge en ellers sund og rask person brak i ugevis.

En slem influenza byder på såvel feber som smerter i kroppen, tilstoppet næse og hoste. Dette kan tære utroligt hårdt på kroppen, og derfor er det vigtigt, at du holder sengen under en influenza. Ellers kan det tage lang tid at komme oven på igen.

En anden god grund til at holde sig hjemme, mens man er syg, er, at man på den måde kan undgå at smitte andre. Tager du på arbejde mens du er forkølet eller har influenza vil du lynhurtigt kunne smitte ikke blot dine kolleger men også dine medpassagerer i offentlige transportmidler samt andre mennesker som er på indkøb eller på vej hjem.

Der skal faktisk ikke mere end et enkelt nys eller et host til, før du kan ramme mere end tre mennesker, hvis I står tæt. Virusinfektioner smitter nemlig gennem de såkaldte aerosoler, som er små dråber af spyt som spredes i en sky fra din næse og mund, når du hoster eller nyser. Denne sky kan faktisk blive hængende i luften temmelig længe. De små dråber kan også dale ned på dørhåndtag, borde og andre overflader, og herved overføres til de mennesker som måtte komme i berøring dermed.

Således vil rigtig mange mennesker kunne pådrage sig en influenza eller en forkølelse i løbet af meget kort tid. Og da det ikke er alle, der håndterer den slags lige godt, bør du gøre dit for at forhindre smitten i at sprede sig.

Brug mundbind og stop smittespredning

Dette kan du for eksempel gøre ved at anvende mundbind til engangs brug. Du kan finde og bestille engangs mundbind i høj kvalitet på Testsmart.dk

Flere Nyheder