Din tandlæge er dit bedste våben mod tandlidelser

08 december 2019 Astrid Pedersen
Din tandlæge er dit bedste våben mod tandlidelser

De fleste af os har gennem vores skoletid med jævne mellemrum besøgt skoletandlægen. Hos skoletandlægen lærer vi, hvordan vi passer på vore tænder gennem tandbørstning og rensning af mellemrummene mellem tænderne med tandtråd – og ved halvårlige besøg hos en tandlæge.

Et tandlæge besøg hvert halve år kan virke forebyggende

Grunden til, at din skoletandlæge eller tandplejer fortalte dig, at du skulle fortsætte dine regelmæssige tandlæge besøg når du blev voksen, er ikke fordi de ønskede at gøre tandlægen en tjeneste. Tandproblemer og lidelser i tandkød og mundhule er et udbredt problem blandt danskere i alle aldre – og de fleste dårligdomme kunne have været undgået, hvis folk generelt var bedre til at opretholde en vis møde frekvens hos deres tandlæge.

Når tandlægen renser dine tænder, og efterser tænder og tandkød, får du ikke blot et strålende hvidt smil og frisk ånde. Du får også en forebyggende behandling, idet den glatte emalje gør det sværere for plak (også kaldet tandsten) at opbygge sig på og mellem tænderne.

På den måde forringes leve og vækst betingelserne for de skadelige bakterier i en grad, så du faktisk kan være temmelig sikker på ikke at udvikle hverken karies (huller i tænderne) eller parodontose imellem hvert tandlæge besøg. Og samtidig får tandlægen i forbindelse med eftersynet af tænderne og deres tilhørende tandkøds lommer mulighed for at opdage ansatser til diverse problemer – og for at sætte gang i en forebyggende behandlings plan. Både karies og parodontose kan bremses i deres udvikling, således at du slipper for at skulle igennem dyre og smertefulde operationer og procedurer.

Find din lokale tandlæge i århus

Derfor bør du opsøge din tandlæge inden problemerne opstår. Er du bosiddende i eller omkring Århus, kan du med fordel vælge den centralt beliggende tandlæge klinik Tandlægerne på Stjernepladsen – læs mere på stjerneklinik.dk

Flere Nyheder