Bendtner færdig i FC København

09 januar 2020 Søren Black
Bendtner færdig i FC København

Spekulationer om karrierestop

Det var noget af en bombe FC København smed, da de kort før transfervinduet lukkede i sommeren 2019 meldte ud, at klubben på Østerbro havde skrevet kontrakt med den danske angriber Nicklas Bendtner. Men glæden skulle vise sig at blive kort. For efter bare tre og en halv måned melder FCK træner Ståle Solbakken nu ud, at Bendtner ikke får sin kontrakt med FC København forlænget. Dermed står den populære spiller uden klub, når vi kommer ind i 2020. Der spekuleres da også i, at Nicklas Bendtner, der fylder 32 midt i januar, planlægger at indstille karrieren.

Har trænet godt

For Nicklas Bendtner blev det til ni kampe og i alt 406 minutter på banen, samt en enkelt scoring i Pokalkampen mod FC Nordsjælland i slutningen af oktober, i den korte tid angriberen var på FCK’s lønningsliste. Der har nu ellers været tilfredshed med Bendtners indsats. Han har trænet godt, men ikke været overbevisende i kamp, lyder det fra kilder tæt på klubben. Men Nicklas Bendtner har været så uheldig at løbe ind i en skade, der betød, at han gik glip af den sidste måneds tid af efterårssæsonen, hvilket ikke gjorde hans chancer for at få kontrakten forlænget større. Kampen mod FC Midtjylland den 10. november blev den sidste, hvor angriberen kom til at spille i den hvide trøje.

Et af de største talenter

Det er endnu uvist, om Nicklas Bendtner indstiller karrieren. Men smider den populære fodboldspiller støvlerne, kan han se tilbage på en karriere som en af de største fodboldtalenter herhjemme i mange år. Allerede som 16-årig blev Nicklas Bendtner solgt fra KB og røg til den engelske storklub Arsenal. I årene efter blev Bendtner lejet ud i flere omgange til Birmingham City, Sunderland og Juventus, inden han blev solgt til tyske Wolfsburg i 2014. Herefter blev det til et smut til den engelske klub Nottingham Forest i 2016, inden danskeren endte i norske Rosenberg i 2017. Det var sidstnævnte klub, der i august 2019 solgte Bendtner til FC København på en kontrakt, der nu altså ikke bliver forlænget.

Flere Nyheder